Löpband bäst i test

bästa löpbandet
Vill du också kunna löpträna inomhus? Vi guidar dig.

De bästa löpbanden på marknaden

Funderar du på att införskaffa ett löpband för att kunna hålla igång konditionen under de kalla vintermånaderna? Eller vill du kanske ha ett alternativ när regn och rusk gör det motigt att ge sig ut. I detta löpbandstest går vi igenom de bästa löpbanden på marknaden så att du kan välja det löpband som passar just dig. Att träna kondition är något av det bästa vi kan göra för både vår kropp och vårt sinne, men det är viktigt att vi gör det på rätt sätt för att undvika skador.

På denna sidan får du:

 • En överblick över de bästa löpbanden som finns att köpa just nu och deras olika funktioner
 • Vilka löpband som är bäst i test, bästa budgetalternativen och bästa träningsredskapet
 • Tips på vad du bör tänka på innan du köper ett löpband
 • Var du hittar de bästa priserna på löpband

Vilket löpband är bäst och passar just dig?

Det finns en del frågor du bör besvara innan du ger dig ut på löpbandsjakt. Ska du träna inför något speciellt? Är du en person som gillar att springa i uppförsbackar? Kanske tycker du om att springa riktigt snabbt? I artikeln nedan går vi igenom några av de bästa och testvinnande löpbanden på marknaden. Längst ner i artikeln hittar du länkar till samtliga test som har genomförts.


1. Testvinnare: Abilica Premium AC

Maximal hastighet: 24 km/h
Lutning: 15%
Löplängd: 154 cm
Löpbredd: 60 cm
Max användarvikt:
180 kg
Mått (B*H*D): 90 * 147 * 220 cm
Funktioner: Inbyggda högtalare, Display, Kalorimätare, Transporthjul, Hastighet

Abilica Premium AC
 • Ett tyst löpband med en mjuk skyddsmatta
 • Hög maxhastighet på 24 km/h eller 2:30 per kilometer
 • Inbyggd högtalare och surfplattehållare
 • Stort löpband med bra bredd
 • Tar ganska mycket plats på grund av sin stora storlek

Det testvinnande löpbandet Abilica Premium AC har funktioner och egenskaper som erfarna löpare kommer att uppskatta. Abilica Premium AC är bastant byggd och har en rejäl konstruktion. Skyddsmattan är av hög kvalitet och bidrar till att Abilica Premium AC är en av de tystaste löpbanden på marknaden. Om du är en person som spenderar flera timmar på ditt löpband i veckan så kan detta vara något att föredra, då du slipper det där jobbiga dunsande ljudet de flesta löpband har. Löpbandet är även rymligt och mäter 154 cm långt och 60 cm brett.

Hög maxhastighet

En anledning att Abilica Premium AC är att föredra om du är en erfaren löpare är maxhastigheten på hela 24 km/h. Detta är detsamma som ett tempo på 2:30 minuter per kilometer, vilket passar till och med de mest avancerade löparna. Hastigheten är tack vare den starka motorn som har hela 3 hästkrafter.

Pulsbaserade träningsprogram

Likt många andra produkter så kan du även ställa in lutningen på detta löpband, men bara upp till 12%. Andra löpband på marknaden har större lutning, men det är ganska ovanligt att använda lutning över 10%. Ett annat sätt att optimera sin träning på är att välja till ett pulsband och köra ett av de pulsbaserade träningsprogrammen som redan finns i löpbandet. Andra bra extrasaker som Abilica Premium AC kommer med är inbyggda högtalare och hållare för surfplattan, ifall du är en person som gillar att titta på något när du tränar.


Bästa premiumval: Assault Fitness AirRunner

Maximal hastighet: ingen
Lutning: 0-30%
Löplängd: 158 cm
Löpbredd: 44 cm
Max användarvikt:
159 kg
Mått (B*H*D): 83 * 163 * 178 cm
Funktioner: Bluetooth, Display, Transporthjul, Distans, Hastighet, Tid

löpband Assault Fitness AirRunner
 • Helt motorlös löpmaskin med en unik design
 • Extremt hållbar – klarar av upp till 20 000 mil av användning innan service
 • Drivs av löparens egna löparsteg
 • Stor och bra löpyta
 • Tillhör den högre prisklassen

För dig som inte vill begränsa vad du betalar för att få det bästa möjliga löpbandet så har vi vårt premiumval, Assault Fitness AirRunner. Detta är en utav de mest unika löpbanden på marknaden och på grund av den höga prislappen är det något du förmodligen mest kommer att se på kommersiella gym. Men om du har råd och vill ha en Assault Fitness AirRunner i ditt hem så finns det inget som stoppar dig. Modellen är en av de mest prisade löpbanden på marknaden och håller en extremt hög kvalité.

Ett löpband utan elektrisk motor

Assault Fitness AirRunner är ett löpband som drivs helt utan en elektrisk motor. Löpbandet är istället designat så att det drivs helt och hållet utav dina egna löpsteg. Om du föreställer dig hur ett hamsterhjul fungerar och sedan för över den funktionen i ett löpband, så får du Assault Fitness AirRunner. En av de största fördelarna med detta är att din hastighet endast är begränsad av din egen förmåga. Det finns inget motor att slita ut och löpbandet har därför mycket högre hållbarhet än vanliga elektriska löpband. Detta är populärt för kommersiella gym där det är hög trafik på maskinerna.

Extremt uthållig

Det är en oerhört speciell känsla att springa på en Assault Fitness AirRunner. Eftersom det tekniskt sett är du som är motorn, så är begränsningarna få. Det är en perfekt maskin för intervallträning, maratonlöpning eller bara vanlig löpning. Löpbandet är byggt för att klara av upp till 20 000 mil innan man behöver byta ut gummilamellerna. Löpytan är 165 cm x 44 cm och ger dig gott om plats att springa på. Maximal användarvikt är 160 kg vilket även det är högre än många andra löpband. Om du gillar att mäta din puls när du tränar så går även detta att göra på en Assault Fitness AirRunner. Du kan nämligen koppla upp din pulsmottagning trådlöst via Bluetooth och Ant+.

Se hur Assault AirRunner fungerar i praktiken

Master Fitness T25

Maximal hastighet: 20 km/h
Lutning: 15%
Löplängd: 140 cm
Löpbredd: 51 cm
Max användarvikt:
130 kg
Mått (B*H*D): 87 * 137 * 172 cm
Funktioner: Pulsmätare, Display, Hastighetsmätare, Kalorimätare, Transporthjul, Hopfällbar

Löpbandet Master Fitness T25 bäst i test
 • Prisvärt och ekonomiskt löpband för hemmamotionären
 • Kan fällas ihop för att spara plats och förvaras i mindre hem
 • Stark motor på 2.5 hästkrafter som gör att du kan springa upp till 20 km/h
 • Lutningsfunktion för löpning i uppförsbacke
 • Aningen tungt löpband som trots transporthjulen kan vara svår att flytta på själv

Löpbandet Master Fitness T25 är prisvärt, budgetvänligt samt ett toppenval för dig som vill börja springa och vill ha en bra instegsmodell. Det är även ett utmärk löpband för den lite mer erfarne löparen som vill ha en produkt som inte kostar för mycket pengar.

Enkelt att förvara

Master Fitness T25 går att fälla upp när du inte använder det, vilket är optimalt om man vill införskaffa ett löpband men känner att man kanske inte riktigt har plats. Funktionen att fälla upp bandet gör det möjligt att ha löpbandet på platser såsom i vardagsrummet eller sovrummet, om det är så att man inte har plats för ett separat gym i sitt hem. Löpbandet har även transporthjul vilket betyder att det går att flytta på maskinen själv. Löpbandet kan dock vara ganska svårt att flytta på trots hjulen då det väger 88 kilo. Vikten är däremot ingenting som påverkar stabiliteten eller kvalitén på löpbandet, så om det varit lättare hade det bara varit en fördel.

Stark motor och lutningsfunktion

Vår testvinnare har en hyfsat stark motor för att vara ett löpband. Motorn är på 2.5 hk och ser till att din löpning är jämn och stabil utan att bandet bromsar ner dig. Själva löpytan är 140 cm x 51 cm vilket är inom ramen för vad som är godkänt för löpband av denna storlek. Det går att applicera lutning på bandet när du springer, vilket betyder att du kan träna i uppförsbacke om det är något du brukar göra utomhus.

Att träna med lutning är en bra utmaning och ett bra sätt att ta sin löpning framåt. Du kan luta bandet upp till 15%. Bandets maximala hastighet är 20 km/h vilket innebär ett tempo på 3 minuter per kilometer. Detta i kombination med lutfunktionen ger dig flera olika sätt att träna på. Löpbandet har även inprogrammerade program man kan välja mellan som varierar tempot och lutningen åt dig. På displayen ser du information som din distans, hastighet och kaloriförbrukning.


4. Reebok Jet 300

Maximal hastighet: 20 km/h
Lutning: 15%
Löplängd: 150 cm
Löpbredd: 51 cm
Max användarvikt:
140 kg
Mått (B*H*D): 86 * 144 * 192 cm
Funktioner: Bluetooth, Display, Transporthjul, Hållare till vattenflaska, Hopfällbar, Inbyggd högtalare

Reebok Jet 300
 • Unik fjädringsteknologi vilket hjälper till att minska skaderisk
 • Bra maxhastighet på 20 km/h och lutningsgrad på 20%
 • Hopfällbar maskin för hem som vill spara plats
 • Har stöd för trådlös pulsmätning samt har handpulssensor
 • Löpbandsytan är inte särskilt märkvärdig

Rebook Jet 300 är även det ett populärt löpband som fått bra recensioner av både företag och kunder. Reebok Jet är ett utmärkt löpband på grund av den unika fjädringsteknologin som använts i bandet. Med hjälp av luftbaserad fjädring så arbetar bandet mot hårda stötar medans du springer, vilket bidrar till ett lättare och smidigare träningspass. Under bandet finns det luftkuddar och luftkanaler som är stötabsorberande. Detta gör så att ditt träningspass är tyst och njutbart, samt att det hjälper dina muskler att absorbera dina steg. Är du en person som springer mycket är detta löpband ett bra val för dig, då det bidrar till en lägre skaderisk.

Bra funktioner

Motorn är 2.5 hästkrafter stark vilket är ganska standard för löpband i den här prisklassen. Du kan komma upp i en maxhastighet på 20 km/h. Om du kombinerar detta med lutningsgraden på 20% har du en utmärkt maskin att träna intervaller på. Löpbanan själv har en ganska standard storlek och mäter 150 x 51 centimeter. Det är absolut inte lite, men är inte speciellt stort heller. En annan fördel med Reebok Jet är att det går att fälla ihop löpbandet. Detta gör man genom att vika upp löpbandet och på så sätt skapa mer plats i sitt hem. Löpbandet kommer även med standardtillbehör som inbyggda högtalare som går att koppla upp till din musikspelare. Om du gillar att mäta din puls under träningspassen så gillar du nog Reebok Jet 300, då den har stöd för trådlös pulsmätning samt har handpulssensor om man inte har en separat pulsmätare.

En video som visar hur man monterar ett Reebok Jet 300 löpband

5: Master Fitness T20

Maximal hastighet: 16 km/h
Lutning: 16%
Löplängd: 130 cm
Löpbredd: 45 cm
Max användarvikt:
120 kg
Mått (B*H*D): 75 * 132 * 162 cm
Funktioner: Pulsmätare, Stoppur, Transporthjul, Display, Hastighetsmätare, Kalorimätare

Master Fitness T20
 • En bra budgetversion för nybörjare som vill börja motionera
 • Väldigt lik andra dyrare modeller med samma funktioner
 • Klar och tydlig LCD-skärm med bra information
 • Perfekt alternativ för promenerare och lugna joggare
 • Storleken gör det aningen litet och kan vara ett problem för större personer

Master Fitness T20, som kan ses som Master Fitness T25’s lillebror. Detta löpband är även detta ett jättebra ingångsval för den som vill börja motionera hemma oavsett om det gäller att promenera, jogga eller springa. Den rekommenderas mer mot nybörjarlöparen än den som är mer erfaren och van, men löpbandet gör sitt jobb och är en bra och budgetvänlig lösning för den som inte vill spendera för mycket pengar.

Ett mindre löpband med många funktioner

Master Fitness T20 är ett lite mindre löpband och passar bra för hemmabruk. Det är inte alla människor som har plats eller ens behöver ett fullstort löpband, och då är Master Fitness T20 ett bra val. Trots att löpbandet har ett lägre pris och är ett budgetalternativ kommer det fortfarande med ett flertal olika funktioner och bra egenskaper. Själva motorn är på 2 hästkrafter, vilket är något lägre än de löpband som kostar lite mer. Vad detta innebär är helt enkelt att löpbandet har lägre hastighet än dess dyrare konkurrenter, samt att användarvikten är något lägre. Är du en person som inte är en van löpare så är detta dock inget som du kommer märka av, då du fortfarande kan komma upp till en hastighet på 16 km/h.

Träna backträning eller promenera

För den som tycker om att hålla på med backträning så är även detta något som Master Fitness T20 har funktioner för. Du kan luta bandet upp till 16%, vilket är lika mycket som de flesta andra löpbanden på marknaden. Löpytan du har att springa på är 130 cm x 45 cm, alltså bara något mindre än vår testvinnare. Även denna modell är ihopfällbar och har transporthjul för att enkelt kunna förvara och förflytta löpbandet. På LCD-skärmen kan du se information såsom hastighet, kaloriförbränning och distans. Löpbandet har även 25 inbyggda träningsprogram, varav två är styrda av din puls. Detta löpband har även fått utmärkelser som Bästa promenadband och är perfekt för den som vill kunna gå en runda hemma i vardagsrummet.


6. Titan Life Athlete T73

Maximal hastighet: 22 km/h
Lutning: 20%
Löplängd: 140 cm
Löpbredd: 51 cm
Max användarvikt:
130 kg
Mått (B*H*D): 88 * 144 * 194 cm
Funktioner: Kalorimätare, Transporthjul, Hastighetsmätare, Display, Hopfällbar, Bluetooth

Titan Life Athlete T`73
 • Ett populärt löpband som är väl testat och recenserat
 • Stark motor med 3 hästkrafter
 • Bra maxhastighet på 22 km/h och hög lutningsgrad på 20%
 • Kommer med bra tillbehör som TFT-skärm, inbyggda högtalare, Bluetooth, USB, ljudkabel och smartphonehållare
 • Det kanske inte är det mest tåliga löpbandet på marknaden

Titan Life Athlete T73 är ännu ett utmärkt löpband och är ett utav de mest sålda i Sverige, med flera bra recensioner i ryggen. Det lägre priset kombinerat med löpbandets många funktioner och egenskaper gör det till ett bra budgetalternativ om man har en begränsad budget att hålla sig till. Många av egenskaperna finns även hos de lite dyrare löpbanden. Motorstyrkan är hela 3 hästkrafter, vilket är starkare än många andra löpband vi nämnt i den här artikeln. Du kan komma upp i en maxhastighet på 22 km/h.

Löpband med bra springyta

Löpbandet är av hyfsad storlek med en bra springyta och mäter 140 cm x 51 cm. Det är absolut inte det största alternativet men är större än liknande produkter i samma prisklass. Själva löpmattan har även inbyggd stötabsorbering med luftfjädring för att minimera dunsar och ljud. Denna funktion är även en fördel för din kropp, eftersom bra absorbering är snällare mot dina muskler och leder.

För dig som vill köra backträning

Även lutningen är snäppet högre än många andra liknande löpband. Lutningsgraderna går upp till 20%, så för dig som gillar att springa i branta backar är detta ett bra alternativ. Titan Life Athlete T73 har en inbyggd display med TFT-skärm, som kan visa filmer och videos medan du tränar. Med inbyggda högtalare, Bluetooth, USB och en vanlig ljudkabel behöver du inte oroa dig för att vara uttråkad under din träning. Den kommer även med en hållare för din smartphone eller surfplatta.

Beskrivning av funktionerna hos Titan Life Athlete T73

Köpråd innan du köper ditt löpband

Vi rekommenderar att du läser på lite innan du ger dig ut för att köpa löpband. Nedan går vi igenom vanliga frågor så att du kan välja det löpband som fungerar bäst för dig.

Vad ska man tänka på innan man köper ett löpband?

I första hand ska man fundera på hur och hur ofta man kommer att använda löpbandet. Är det löpträning du vill kunna göra eller vill du kunna promenera inomhus? Det finns promenadband för den som vill kunna hålla sig aktiv inomhus. Är det löpning man vill kunna träna när vädret är för dåligt, då är det snarare ett löpband som gäller. Fundera också på hur ofta det kommer användas och försök var realistisk.

Många gånger tänker man att bara man skaffar ett redskap, som ett löpband, så kommer motivationen av sig själv. Det är inte alltid så. Om du aldrig löptränat förut, börja med att jogga lite utomhus eller på gym först för att se om det är något du vill fortsätta med. När du märker att du fått in en rutin, då kan du börja orientera dig om vilka redskap du vill satsa på. Är ni många som ska använda löpbandet? Kommer det utsättas för större slitage? Då kan det vara värt att satsa på en lite högre kvalité och en mer hållbar modell för att undvika att det går sönder och i värsta fall orsakar olyckor.

Vilken prisklass ska man välja?

Löpband och promenadband finns i många prisklasser Är man en vanlig motionär som joggar och promenerar mest och bara ibland väljer att använda ett promenadband, då räcker det kanske med ett budgetalternativ. Promenadband är också i regel billigare. Tränar du mycket och satsar på din löpning, då ställer du högre krav på dina redskap.

I prisklassen under 5000 kr hittar man ett antal sämre löpband och vill man träna löpning rekommenderas att kliva upp till 5000-10 000 kr klassen. Här finns en del prisvärda löpband som ofta är tillräckligt bra för vardagsmotionären. Elitmotionärer och vana löpare med lite högre krav kanske ändå inte nöjer sig med den prisklassen utan snarare är ute efter starkare motorkraft och mer löpyta. I högre prisklasser från 10 000 till 20 000 kr finns då många bra  löpband som passar de flesta, dock är det svårt att hitta någon med högre maxfart än 20 km/h.  Löpband som kostar mer än 20 000 kr är proffsmaskiner, har många funktioner och är påkostade. Om löpning är din stora hobby, varför då inte satsa ordentligt?

Storlek och förvaring?

Var man ska ha sitt löpband avgör också vilken storlek man väljer. Inte alla har stora utrymmen där bandet kan stå uppställt hela tiden. Har man inte det vill man kanske ha ett som är lätt att fälla ihop och ställa undan. Det ska helst vara lätt att ta fram och fälla ut också. Annars är risken att det blir stående. Kan man ha det framme så väljer man kanske bort gångjärn eftersom det kan vara en svag punkt som ger mer vibrationer.

Styrka, hastighet och löpbredd, vad är viktigt?

Det är tre faktorer som påverkas av priset. Ju mer styrka i hästkrafter, desto bättre löpkänsla. Under 2 hk rekommenderas inte, då kan bandet lätt bromsa in när man sätter ner foten, medan de riktigt bra modellerna har mellan 3-4 hk.

Hastigheten är en faktor som kan vara viktig framför allt för vana löpare som vill intervallträna. Många löpband har en maxhastighet på 20 km/h, vilket är en snabb takt vid löpning och motsvarar 10 km på 30 min. Men vid intervallträning kan det behövas högre hastighet. Ett löpband bör vara mellan 50 och 55 cm brett och ca. 150 cm långt för bekväm löpning. Kvinnor och ungdomar med kortare steg kan klara något mindre och smalare bandbredd.

Vilka funktioner behöver man?

De flesta modeller gör jobbet med basfunktioner som hastighet och motstånd. Man kan få till olika slags motiverande program som gör löpning mer lustfylld, det är individuellt vad man tycker om och vill ha.